Alle uitzendingen over De Stille Beving

 

Annemarie Heite te gast bij Humberto Tan RTL Late Night 18 februari 2015 from DBC MEDIA on Vimeo.

 

Annemarie Heite debateert met minister Kamp bij RTV Noord

Op 17 december 2014 organiseerde RTV Noord een debat met Groningers en minister Kamp over het nieuwe gasbesluit. Velen waaronder Annemarie Heite van het project De Stille Beving uitten hun ongenoegen over hoe Groningen behandeld wordt. Het leverde een pittig debat op,

Pauw uitzending 17 december 2014

Annemarie Heite zat samen met Darwin Schorren van de Groninger Bodembeweging in Pauw op 17 december 2014. Aanleiding was het nieuwe gasbesluit van minister Kamp. Kamp draait de gaskraan wat verder dicht, maar de Groninger zijn boos. Zij willen dat er nu eindelijk iets echt voor hen gaat gebeuren. In Pauw zat ook PvdA tweede kamerlid Jan Vos, die het beleid van kamp verdedigde

Hart van Nederland 5 oktober 2014

Hart van Nederland maakte een reportage over de aardbeving van 5 november en filmde o.a. in Middelstum bij Daniëlla Blanken. De aardbeving gebeurde s'nachts om 2.12 uur en maakte veel mensen in de buurt van Daniëlla wakker.

RTV Noord aardbeving Zandeweer 4 november 2014

RTV Noord maakte voor het eerst gebruik van camerabeelden van het project De Stille Beving. Op de locatie in Middelstum was te zien hoe de hond van Daniëlla Blanken reageerde op de beving en op de locatie in Bedum was de aardbeving te zien in bakken water. Daniëlla Blanken toonde haar camera opnamen in de reportage. RTV Noord is partner in De Stille Beving.

 Zapp Weekjournaal 2 november 2014

Zapp Weekjournaal ging op 2 november 2014 op stap met de kinderen van Annemarie Heite en Albert Ubels, die centraal staan in tv/project De Stille Beving. Dit project vraagt o.a. meer aandacht voor hoe Groningse kinderen de aardbevingen beleven.

NOS Journaal 2 november 2014 over nieuwe schade regeling

De boerderij van Albert Ubels en Annemarie Heite in Bedum fungeert bij het NOS Journaal van 2 november 2014 als decor voor het onderwerp dat de schaderegeling van de NAM op de schop moet en door een ander orgaan gedaan moet worden. Nos Journaal maakt deel uit van het project De Stille beving.

Hart van Nederland (SBS6) over de Stille Beving

Hart van Nederland maakte een eigen reportage over de opening van het project De Stille Beving. Ruim 800.000 mensen zagen het item met Annemarie Heite en haar kinderen en projectleider Piet Hein van der Hoek.

Pauw uitzending 29 oktober

Jeroen Pauw besteedde aandacht aan De Stille Beving. Te gast bij Pauw waren Annemarie Heite (deelnemer project) Daniëlla Blanken ( deelnemer project) en Piet Hein van der Hoek ( bedenker project) 580.000 mensen keken naar de uitzending.

NOS Jeugdjournaal avond 29 oktober 2014

NOS Jeugdjournaal besteed aandacht aan tv project De Stille Beving. Ze filmden de kinderen van Annemarie Heite en Albert Ubels, die de hoofdpersonen zijn de documentaire De Stille Beving. Het project vraagt meer aandacht voor hoe kinderen aardbevingen in Groningen beleven

NOS Jeugdjournaal ochtendeditie 29 oktober 2014

Jeugdjournaal meldt als eerste het televisieproject De Stille Beving met aandacht voor kinderen daarbij. Over wat aardbevingen voor kinderene betekenen is weinig van bekend in Nederland.

De week van Bram RTV Noord

Bram van RTV Noord kijkt op de laatste week van oktober terug en staat stil bij het nieuws rond het project De Stille Beving Bron RTV-Noord

Wij vinden dat het verhaal verteld moet worden RTV Noord

Annemarie Heite over waarom ze aan het tvproject De Stille beving meedoet RTV Noord 29 oktober

'De Stille Beving' volgt aardbevingsfamilies

Bericht Nos.nl over De Stille Beving 29, oktober 2014

De Stille Aardbeving laat impact beving zien RTV Noord

uitzending van RTV Noord op 28 oktober 2014

Promo tv-project De Stille Beving (NTR, NOS, RTV-Noord)

Het buurtschap Ter Laan (Bedum) is zwaar getroffen door de aardbevingen in Groningen. Boerderijen en woningen zijn beschadigd of ingestort of al preventief gesloopt. Bewoners moeten verder leven zonder dat ze weten wanneer de ellende ooit ophoud. De Stille Beving volgt o.a. Annemarie Heite en Albert Ubels, die zelf in een zwaar beschadigde boerderij wonen. Daar gaat het t-projectDe Stille Beving over. Met als doel dat de rest in Nederland beter kan begrijpen wat de Groningers in het aardbevingsgebied allemaal doormaken.

Nieuwsuur 9 oktober 2014:'Aardbeving miljarden zijn ontoereikend'

De actulaliteitenrubriek Nieuwsuur besteedt op 8 oktober 2014 aandacht aan de een nieuwe aardbeving, die nu ook de stad Groningen heeft bereikt. Ze interviewen ondermeer Annemarie Heite op haar boerderij en buurvrouw Annemarie de Haan, die zo bang was voor een nieuw aardbeving, dat ze een tijdje s'nachts in haar auto sliep i.p.v. haar woning. Nieuwsuur is partner in het project De Stille Beving,